Екзекуцията дойде часове, след като терористичната групиировка пое отговорност за 43-мата убити в Карачи

Международната коалиция срещу „Ислямска държава“ е ликвидирала втория човек в йерархията на групировката Абу Алаа ал-Афари, информира агенция РИА Новости.

 

„Силите на международната коалиция, опирайки се на точни сведения на разузнаването, са успели да нанесат насочен въздушен удар срещу „втория човек“ в терористичната групировка „Ислямска държава“, Абу Алаа ал-Афари“, се обявява в съобщение на Министерството на отбраната на Ирак.

 

Ал-Афари е заемал поста на „върховен съдия на вилает Арабски полуостров“ в групировката. Новината идва часове, след като джихадистката групировка пое отговорност за атаката в пакистанския град Карачи, при която загинаха 43 души.

 

Агенция France Presse (АФП) в тази връзка цитира публикацията в социалната мрежа Туитър, където „Ислямска държава” пое отговорност за откритата стрелба срещу автобус с мюсюлмани шиити – смятани за „врагове” на сунитските терористи. В съобщението се казва, че 43 души са загинали, а още поне 30, според данните на нападателите, са ранени при тази акция.