Движението се извършва по обходен маршрут през Стара Загора

 

Верижна катастрофа блокира движението по магистрала "Тракия" в района на Нова Загора. 

Още по темата

 

Инцидентът е станал в пътно платно в посока София. Според първоначалните данни, са се ударили товарен автомобил и микробус, в който са пътували служители на "Гранична полиция",  прибиращи се от командировка.

 

На място са загинали двама гранични полицаи, возещи се в микробуса. Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал. Водачът и други четирима са транспортирани до болнично заведение в Стара Загора. Състоянието им е стабилно.

 

Късно тази вечер при пострадалите пристигна главният секретар на МВР Георги Костов. Той обясни, че полицаите са се прибирали от командировка в Елхово към Кюстендил с два микробуса. Един от тях се ударил в камион. И микробусът, и камионът са технически изправни, сочат първоначалните данни, но ще се правят технически експертизи. Едва след тях ще станат ясни и причините за инцидента.

 

Снимки/Видео:БГНЕС

 

Движението по АМ "Тракия" в посока София се отклонява от село Дядово – Нова Загора по стария път за Стара Загора. Около 20.00 часа магистралата беше отворена за движение. 

 

По случайност на мястото на инцидента са се озовали регионалният министър Лиляна Павлова и председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, които са се опитали да окажат първа помощ на пострадалите и да отбият движението на бързопреминаващите автомобили. 

 

Репортер: Анна Турлакова