"Реал" ще бъде във втора урна на жребия за груповата фаза на Лигата

"Реал Мадрид" ще бъде във втора урна на жребия за груповата фаза на Шампионската лига за първи път от сезон 2010-2011. Причина за това е провалът на тима в опита за спечелване на титлата в Испания, както и отпадането от Ювентус в Шампионската лига.

 

По новите разпоредби на УЕФА, в първа урна на жребия в ШЛ не попадат отборите с най-висок коефициент, а шампионите на седемте най-добри първенства в Европа, както и спечелилият Шампионската лига.

 

Финалистите в турнира "Барселона" и "Ювентус" обаче вече са сигурни шампиони на своите страни и така се открива място в първа урна и за шампиона на Ередивизие - осмото в ранглистата първенство.

 

Падането във втора урна за "Реал" означава, че още в груповата фаза през следващия сезон "белия балет" може да попадне в една група в тимове като "Байерн", "Челси", "Ювентус" или "Пари Сен Жермен". Други сериозни имена във втора урна ще бъдат "Атлетико Мадрид", "Манчестър Юнайтед", "Порто" и "Арсенал".

 

Ето и кои отбори ще бъдат в първа урна: "Барселона", "Байерн", "Челси", "Ювентус", "Пари Сен Жермен", "Бенфика", "Зенит", ПСВ Айндховен.