Окончателното разследване на инцидента се очаква да приключи до една година

Разследващите екипи са идентифицирали останките на всички 150 души на борда на самолета на "Джърмън уингс", който умишлено беше разбит от неговия втори пилот във френските Алпи. Сега вече жертвите на катастрофата ще могат да бъдат погребани.

 

В продължение на шест седмици експерти са опитвали да свържат останките с проби от ДНК на пътниците, които са били предоставени от техни близки, информира Франс прес, цитирана от БГНЕС.

 

Летателният апарат на германската компания "Джълмън уингс" беше умишлено разбит във френските Алпи на 24 март от втория пилот Андреас Лубиц, който е страдал от психически проблеми. По време на полета мъжът е останал сам в пилотската кабина, заключил я е и е пренастроил апаратите на самолета да го насочат към планината.

 

Тежкият инцидент хвърли светлина върху това как се определя психическото състояние на пилотите на самолет, както и недостатъците на механизмите за защита на вратите на кокпита.

 

След като станаха ясни причините за катастрофата редица държави забраниха на своите пилоти, по каквато и да е било причина да остават сами в пилотските си кабини.

 

Окончателното разследване на инцидента се очаква да приключи до една година.