Хитовата поредица стартира в ефира на Нова телевизия на 1 юни, точно в 21.00 ч.

Хитовият сериал „Скорпион“ - от създателите на „Бързи и яростни“ и „Хавай-5-0“ тръгва в ефира на Нова в началото на юни. Филмът е по истинската история на гения Уолтър О’Брайън, хакнал системата на НАСА и участвал в разкриването на атентаторите от Бостънския маратон. А ето и малко предварителна информация за..."скорпионите". 

 

Илайс Гейбъл в ролята на Уолтър О`Брайън в „Скорпион“. Илайс Гейбъл е роден на 8 май 1983 г. в Лондон. Той е от алжирски произход, но споделя, че има и индийски гени. Като страстен музикант, Илайс е гений във владеенето на американски акценти и регионални диалекти. Последните му участия са в „Z-та световна война“,  „Брутална година“, „Фантоми“ и „Интерстелар“. Участвал е и в телевизионните продукции „Игра на тронове“ и „Борджиите“. През 2005 г. е номиниран за „Най-добър телевизионен новобранец“ на Британските национални телевизионни награди. За ролята си на Уолтър споделя, че особено го вълнуват малкото моменти, в които пресъздава неговата уязвимост, защото той не я показва често. Може да бъде последван в туитър на @ElyesGabel.

 

Робърт Патрик като Кейб Гало в „Скорпион“. Робърт Патрик е работил с някои от най-успешните актьори и режисьори през последните 30 години. Ролята, с която пробива, е на легендарния Т-1000 в „Терминатор 2“. Участвал е в  емблематични филми като „Умирай трудно 2“, „Последният екшън герой“, „Светът на Уейн“, „Огън в небесата“, „Копланд“, „Гангстерски отдел” и „Безумна любов“. Сред множеството му хитови участия в телевизионни продукции са „Звеното“, „Семейство Сопрано“, „Досиетата Х“, както и „От здрач до зори“, телевизионна адаптация на култовия филм.

 

Патрик е зодия Скорпион, роден на 5 ноември 1958 г. в Мариета, Джорджия. Има 25-годишен брак с Барбара Патрик, от който имат две деца. Носител е на наградата „Сатурн“ за най-добър телевизионен актьор за участието му в „Досиетата Х“. За „Скорпион“ споделя, че е първият случай в кариерата му, когато е бил убеден предварително, че сериалът е роден да бъде победител и ще бъде хит. Сред най-тънките нюанси за него са развиващите се бащинско-синовни отношения с Уолтър. Може да бъде последван в туитър на @robertpatrickT2.

 

Катрин Макфий като Пейдж Динин в „Скорпион“. Катрин Макфий е талантлива актриса и певица, която изгрява на сцената през 2005 г. в петия сезон на American Idol.  Добре позната е на телевизионната аудитория с участието си в сериала-мюзикъл „Smash“, продуциран от Стивън Спилбърг. Участвала е в „Стръв 3D“ и във „Флиртология“. Дебютният й албум заема второ място в класацията на Билборд  200 през 2007. Албумът става златен през 2008 г., а през 2009 г. печели Young Hollywood  Award за най-добра жена вокалист. Освен актьорската и певческа кариера, Макфий е страстен филантроп, работейки като говорител на организацията „Никога повече малария“. Родена е на 25 март 1984 г. в Лос Анджелис. Споделя, че любимите й моменти в „Скорпион“ са тези, които намират перфектния баланс между екшън и хумор и истинска драма и това го прави по-различен от всичко на телевизионния екран. Може да бъде последвана в туитър на @katharinemcphee.

 

Джейдин Уонг като Хепи Куин в „Скорпион“. Джейдин Уонг прави професионалния си дебют в наградения с „Еми“ минисериал „Прекъснати следи“. Тя е подбрана за ролята от Робърт Дювал, носител на „Оскар“ и „Златен глобус“, след като прослушва стотици актриси, преди да се спре на нея. За нея това е първо прослушване. Уонг е родена на 11 май и е отраснала в Албърта, Канада. Освен с участието си в „Скорпион“, е позната от филмите „Космополис“ и излезлия на големия екран миналата година „Debug”. Джейдин се е занимавала с класическо пиано и има черен колан по карате. Може да бъде последвана в туитър на @jadynjwong.

 

Ари Стидъм като Силвестър Дод в „Скорпион“. Ари Стидъм е привлечен от пеенето и театъра от детска възраст. Въпреки опитите на родителите му да го окуражат да спортува, той остава верен на изкуството. Започва да свири на пиано още на 4-годишна възраст. Големият пробив на Стидъм идва, когато създателят на телевизионния сериал “Huge” го открива. Стидъм продължава да свири на пиано, китара и тромпет. Роден е на 22 август в Уестлейк Вилидж, Калифорния. Може да бъде последван в туитър на @AriStidham

 

Еди Кей Томас като Тоби Къртис в „Скорпион“. Изключително разнообразните ангажименти на Еди включват роли на Бродуей, снимане на филми и участие в телевизионни сериали. Добре познат е с ролята си на Финч в трилогията  „Американски пай“. Участвал е в повече от 20 филма, включително  в „Черно и бяло“. Започва актьорската си кариера на 7 години в Ню Йорк. Роден е на 31 октомври.