Лиляна Павлова заяви, че трасето ще поеме големия трафик от границата с Турция

Видео: БГНЕС

 

Официално откриха лот 2 от автомагистрала "Марица" в участъка от пътния възел "Димитровград“ до Харманли. Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че трасето ще поеме големия трафик от границата с Турция при пункт „Капитан Андреево“. 

 

През следващите месеци ще бъде завършен и следващият лот на магистралата от Димитровград до връзката с АМ „Тракия“. Така цялата магистрала с обща дължина 114 км ще бъде завършена до месец октомври тази година.

 

Лиляна Павлова изрази надежда, че 300-те км нови магистрали да бъдат завършени до края на 2015 г., както и 1600 км рехабилитирани пътища първи, втори и трети клас. Всички те се финансират предимно със средства от европейските фондове, а инвестициите са в размер на 1.5 млрд. лв. 

 

"Инфраструктурата е от изключителна важност за икономиката и създаването на работни места, както и за благоустрояването на българските градове и региони”, заяви Павлова, уточнявайки, че ограничението по новия участък е 140 км/час.

 

В церемонията по откриването участваха и министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на транспорта Ивайло Московски и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.