То се наложи заради дефекти в общо 100 метра от 34-те километра нов участък

 

Магистрала "Марица" по-дълга с 34 километра от днес. Наложи се обаче спешно преасфалтиране в последния момент.

 

То се наложи заради дефекти в общо 100 метра от 34-те километра на лот 2 от Димитровград до Харманли. Асфалтирането бе извършено спешно буквално часове преди откриването на участъка. Ремонтите са за сметка на строителите.

 

Новият участък свързва Димитровград и с ГКПП "Капитан Андреево". Магистралата е част от трансевропейски коридор и ще свърза „Тракия” с Турция, но това в бъдеще, защото последният лот все още е в ранен етап. Иначе за откриването на този участък пристигнаха двама министри и премиерът, както и представители на Европейската комисия.

 

По време на тържественото откриване заваляха благодарности. Борисов обяви, че археолозите са се изтеглили от недовършения лот 1 на магистралата и най-после там може да се работи по-сериозно.

 

Стойността на двата лота от магистрала „Марица” е около 300 милиона лева. Пускането на този участък на практика скъсява пътя до турската граница за хората наоколо с 15 минути. След откриването на цялата магистрала разстоянието от „Тракия” до границата ще се взима за около час.

 

Репортер: Димитър Иванов

 

Видео: БГНЕС