Поетапно ще бъде въведено видеонаблюдение

От утре в района на Гърмен и други общини стартират щателни проверки. Това стана ясно след срещата на вътрешния министър Румяна Бъчварова с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов и началници на полицията, съобщават от МВР. 

Още по темата

 

Бъчварова е на посещение в Гоце Делчев и Гърмен за проверка на обстановката след въведените миналата седмица от МВР мерки в района. По време на работната среща е съставен график, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

 

В следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

 

От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие. И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.