Оставки и проверки в болницата след нечовешкото отношение към родилка

 

Оставки и проверки заради разкрития на "Господари на ефира" по случая с нечовешко отношение към родилка и починалото й бебе в тетевенската болница. Здравното министерство и Лекарският съюз започнаха проверки, а доктор Байчева и колегата й Михаил Миков подадоха оставки. 

Още по темата

 

В същото време нито един адвокат в Тетевен и Ловеч не иска да се заеме със случая на Наташа Габровска. А тя и съпругът й няма да си простят, че са избрали това родилно. Категорични са, че това решение коства живота на рожбата им.

 

Първите медицински заключения сочат, че причина за смъртта на бебето са родови травми, което доказва твърденията на майката. 

 

Въпреки това за „Господари на ефира“ доктор Нина Байчева заяви, че не чувства вина за случилото се. По думите й раждането винаги е травматичен процес за бебето.

 

Семейството на пострадалата родилка призна, че всички адвокати в Тетевен и региона са им отказали услугите си с аргумента, че не могат да водят дела срещу доктор Байчева. Затова пострадалата млада жена търси адвокат, който ще пожелае да защити правата й. 

 

Развитието на случая следете в „Господари на ефира” и в сутрешния блок "Здравей, България".