Строителните работи по пътя ще продължат до 20 юни

 

От 1 юни започва ремонтът на платното в посока центъра на „Цариградско шосе“, в участъка от Външното министерство до „Алея Яворов”, съобщиха от Столичната община. 

 

Ще се ремонтира тунелът, който свързва „Цариградско шосе” с бул. „П. Яворов”.

 

Предвижда се ремонтът да продължи до 30 юни.

 

Дотогава ще има създадена временна организация на движението. Движението ще бъде прехвърлено двупосочно в същия участък по южното платно на бул.“Цариградско шосе“.

 

Ремонтът включва преасфалтиране на пътните платна, укрепване на основата, където е необходимо, смяна на бордюрните ивици по цялото протежение, поставяне на нова еластична ограда. Предвижда се ремонт и на уличното осветление с нови тръбна мрежа. 

 

Ще направим всичко възможно организацията на движението по бул. „Цариградско шосе” минимално да затрудни трафика”, каза заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов. 

 

За регулиране на движението са предвидени и екипи на „Пътна полиция“ при СДВР. 


    
До 30 юни се въвежда временна организация по някои маршрути на градския транспорт. Тролеите са снабдени с дизелови двигатели, което ще им позволи в ремонтирания участък да се движат автономно без електромрежа. Така тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно и това няма да наруши обслужването на гражданите, ползващи тези линии. 


    
Промените предвиждат, съответно:- автобусна линия с № 305 – в посока „Централна гара“ променя маршрута си от сп. „хотел Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеско“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрута не се променя. 


    
Разкрива се временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за Автобус № 305 на съществуващата трамвайна спирка на ул. „Шипченски проход” в посока пл. „Централна гара”. Закриват се еднопосочни спирки „бул. Пейо Яворов“ с код: 0073 и „ул. Александър Жендов“ с код: 1819 за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусна линия № 84 в посока пл. „Орлов мост”.