Момичето е прието в Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение

15-годишно момиче се напи в Деня на детето и попадна в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ) на кърджалийска болница. 


Вместо да отиде на училище, девойката седнала от сутринта с компания в кафене в центъра на града и си поръчала водка с кола. До 11 часа ученичката изпила няколко чашки алкохол и се напила брутално, съобщава „24 часа”.

 

Сигналът от Центъра за спешна медицинска помощ за мъртвопияна непълнолетна е подаден днес в 11.30 часа в отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали, потвърди директорът ѝ Красимир Ралев, цитиран от Дарик.  По думите му сигналът е подаден в 11.30 часа днес и става дума за „непълнолетно лице, доведено в нетрезво състояние”.


„Веднага бе назначена проверка по случая. Тя ще се извърши от социален работник, който ще разговаря съответно с родители, учители, личен лекар. Проверката ще приключи в законоустановения​ срок от 10 дни и едва тогава ще може да се даде повече информация”, каза Красимир Ралев.


След престоя в Спешна помощ момичето е било прието в ОАРИЛ на кърджалийската болница, където се намира в момента. От отделението потвърдиха, че става дума за непълнолетна, злоупотребила с алкохол, а в момента състоянието ѝ се подобрява.