Те просто разхвърлиха 2-3 керемиди, заяви Георги Делиев

 

"Всички институции, които призовахме, наистина пристигнаха в Гърмен. Протекоха проверки. Но ние не сме доволни, защото се имитираше работа. Ние добре знаем, че бяха събаряни постройки, в които живеят животни. Те просто разхвърлиха 2-3 керемиди и после си ги върнаха". Това заяви един от говорителите на протеста Георги Делиев в директно включване от общината за "Здравей, България". 

 

Междувременно "нова улица" се появи в града. Тя се казва "Нова регулация" и е реплика на една от улиците в ромското гето. Дело е на демонстранти, които не са съгласни с решението всеки жител на махалата да може да си купи парцел на цена от 1,50 лв. за кв. м. 

 

"Това е направено, за да изрази недоволството на жителите на община Гърмен. Разбирам ги. Относно узаконяването на тази улица - това е земеделска земя. Улицата не е новопоявила се. Всеки един знае, че тя съществува още от 70-те години", заяви кметът Минка Капитанова. 

 

Съвместни екипи на жандармерията и полицията се грижат за реда. 

 

Малко след 12 часа няколко десетки мотори вече се намират на площада. Пристигнали са няколкостотин участници, очакват се още. 

 

Снимка: БГНЕС