Момчето е било фен на „Левски”, но не е от така наречените ултраси

 

Самоличността на момчето - жертва на жестокото престъпление, вече е установена. Георги Игнатов е ученик в девети клас на Националната търговско-банкова гимназия в столицата. Приятели, съученици и учители не могат да проумеят случилото се.

 

През целия ден тук всички бяха разстроени от случилото се. Не можеха да повярват, че Георги вече го няма. След убийството на Георги беше засилена охраната в Търговско-банковата гимназия. Съучениците му си тръгнали още по средата на часовете, шокирани от новината.


Часове след като разбират, че Георги е убит, съучениците му още не могат да повярват, че него вече го няма. Коко също не може да си представи, че най-добрият му приятел, с който са заедно от 12 години, няма да е до него.


„Не знам какво ще правя, аз още не мога да приема това, че се е случило”, казва Константин, най-добрият приятел на Георги.


Георги обичал да играе футбол и белот. Харесвал футболният отбор на „Левски”, но не бил от агитките. Изключително добро момче, така го описват всичките му съученици и учители. Бил и с много добър успех в училище.


„Не мога да си го обясня, нито кой би го направил, нито защо. Беше добър ученик, нямаше никакви проблеми”, казва Константин.


Нямал и врагове.


„Веднъж в седмицата ходихме да ритаме и до колкото знам, не е имал никакви проблеми. Не дължеше на никого нищо, всички го знаеха с добро”, добавя Константин.


Децата още не могат да си обяснят какво се е случило.


„Това можеше да сме и ние. Това е един човек, който тепърва започва живота си и свършва”, казва негов съученик.


„Имахме час с класната на Георги и ни казаха, че са наръгали момче в Борисовата градина и след това разбрах, че е Георги, но още не знаем какво е станало”, разказва друг съученик на Георги.


„Много неща се сещам, но не мога да кажа нещо конкретно, защото с него винаги съм си прекаравал много хубаво”, спомня си Константин.


Така децата от гимназията виждат вчера за последно Георги. А Константин няма да забрави мечтата на Георги - да успее в живота.


Повече по темата гледайте във видеото.