Причината – технически проблеми в системата на КАТ

 

До петък служителите на Пътна полиция в цялата страна спират регистрацията и пререгистрацията на автомобили. Причината – технически проблеми в системата на КАТ.

 

От МВР съобщиха, че се работи усилено по отстраняването на проблема. Най-вероятно работата в пунктовете ще започне от началото на следващата седмица. Опашки от коли се извиха днес пред пункта за регистрация на автомобили и опашка от шофьори пред гишетата в КАТ-Пловдив. Срив в системата там е имало и вчера на два пъти. По тази причина шофьорите от опашката са върнати за днес.

 

Милена Янкова трябва да пътува в чужбина, но заради спряната работа в КАТ, тя не може да напусне страната.  „Трябва да дойдем другата седмица отново за талони, да се редим на  безкрайно дълга опашка, а тя другата седмица ще бъде още по-дълга”, коментира тя.

 

В Бургас втори ден системите за регистрация на автомобили не работят. На опашката днес имаше хора, които чакаха от сутринта, но не получиха отговор, кога проблемът със софтуера ще бъде отстранен.

 

 „Вчера пристигнахме, купихме автомобила. Сега обаче не можем да го регистрираме. Ще се наложи да останем на хотел, а това е скъпо”, коментира Евгени от Молдова, който също чакаше на опашка днес в Бургас.