Изказването дойде по повод преселението преди местните избори

 

"Преди две седмици възложих на Румяна Бъчварова да провери всички адреси, където има струпване. Ясно е, че като на един адрес има 40 човека, те няма как да живеят там. Завърши ли проверката, техните регистрации ще бъдат отменени". Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

 

Борсов поясни, че е имал среща с печатниците, на която е станало ясно, че по сега действащия закон не могат да се справят с техническите изисквания за отпечатване на бюлетини и изборни книжа. Провел е и среща с ЦИК – за решението на комисията щял да разбере утре сутринта.

 

Премиерът уточни, че ГЕРБ нямат интерес от предизборните струпвания на адресни регистрации в малките градове: "ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове. Най-тежките загуби са ни в малките градове. Там, където съществуват подобни практики, ГЕРБ губи. Това са фактите".

 

Той се обърна към парламентарната група на ГЕРБ и препоръча да приемат текста, внесен от Мая Манолова - да бъдат елиминирани адресни регистрации там, където са очевидно повече от нормалното.

 

В Несебър са регистрирани 8 хиляди нови гласоподаватели. Осем партии в общината изразиха безпокойство, че става дума за фиктивни гласоподаватели, които могат да обърнат местните избори.  

 

Снимка/Видео: БГНЕС