Основната версия е личен мотив

 

Все още няма заподозрян за жестокото убийство на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Втори ден в две столични гимназии текат разпити на ученици. Вече е ясна и основната версия, по която работят разследващите. 

 

Шокът от убийството на Георги е най-голям за приятелката му Лора. Тя е и последната, която е чула гласа му, минута след като е бил намушкан смъртоносно. Тя е отишла веднага. В социалната мрежа момичето изразява скръбта си и надеждата, че истината ще излезе наяве. 

 

"Основните версии са свързани с личен мотив, всеки може да мине от там. Въпросът е дали е хулигански или личен мотив", заявява главният прокурор Сотир Цацаров. 
 

Единият личен мотив, който се проверява, е конфликт между Георги и момче от Строителния техникум. Причината – ревност. 


"Имаше конфликт, но не беше чак толкова сериозен, за да се стигне до това", каза приятелят му Константин. 

 
Вътрешният министър Румяна Бъчварова обаче заяви, че най-вероятно става въпрос за сбиване между футболни фенове. Приятелите на Георги обаче възразиха. 

 

Ден след убийството в Строителния техникум е пълно с полицаи, които разпитват деветокласниците, за да проверят версиите кой и защо може да е намушкал 16-годишното момче 

 

Полицаите проверяват и версията дали Георги не е убит след скандал с няколко момчета от Строителния техникум. Момчета, с които бил в конфликт отдавна. Проверява се версията за грабеж. Приятелят му Константин обаче разказа, че чантата на убитото момче е била там: "Телефон, портфейл - всичко беше до него, няма какво да са взели".

 

А докато полицаите разпитваха ученици в Строителния техникум, психолози влязоха в Търговско-банковата гимназия, за да помогнат на приятелите на Георги да преодолеят шока от убийството му.

 

МВР с апел към столичани - всички, които между 10:00 ч. и 12:00 ч. във вторник са били в Борисовата градина и са забелязали нещо нередно или са видели Георги преди нападението, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

 

 

Снимка: БГНЕС