Той е привлечен като обвиняем и за блудство с малолетното дете

Окръжната прокуратура във Варна разследва за опит за убийство Милко Стоянов - бащата на битото във Варна дете

 

На 2 юни Стоянов е направил опит умишлено да умъртви детето, като не е успял да убие дъщеря си заради външни фактори. 

 

Милко Стоянов е привлечен като обвиняем и за блудство с малолетното дете Станка, допълват от прокуратурата.

 

По делото се провеждат разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на детето. Назначена е комплексна психологично-психиатрична експертиза на обвиняемия Стоянов.

 

Милко Стоянов е привлечен като обвиняем и е задържан с прокурорско постановление до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжния съд във Варна да му бъде наложена мярка „Задържане под стража“.

 

Остава изключително критично състоянието на детето, за което се твърди, че е било жестоко пребито от баща си. Момиченцето все още е в кома.

 

За Нова телевизия от болницата "Св. Марина" във Варна съобщиха, че през нощта се наложило лекарите да включат животоподдържаща техника. Борбата за живота на момиченцето, което е само на година и девет месеца, продължава и в момента.

 

Детето от ромската махала "Максуда" е докарано в болницата в критично състояние в сряда в 2 часа след полунощ. Много очевидци на побоищата отказаха да застанат пред камерата на Нова, но разказаха, че бащата е биел малката Станка, докато припадне.