Янка застана пред камерата на Нова със страховити признания

 

 

Състоянието на зверски пребитото момиченце от Варна продължава да е критично, а на бащата е повдигнато обвинение за опит за убийство. Той е обвинен и за блудство с малкото дете. 

 

Дъщеря му, която е само на1 година и 9 месеца, е в кома, а майката разказа пред камерата на Нова телевизия за системния физически тормоз, на който тя и детето са били жертви.

 

Янка и дъщеричката й се върнали от гурбет във Франция преди десетина дни. Нанесли се в къщата на бащата Мюмюш, с който били разделени. Само няколко дни след това започнали побоищата. Мъжът връзвал за стола младата майка, докато налагал детето. Когато искала да избяга, той пазел на вратата.  

 

„Комшиите не идват от страх от мъжа ми”, разказва Янка. 

 

И така вързана за мебелите със залепено тиксо на устата Янка всеки ден гледала как мъжът й биел и насилвал момиченцето. После изливал яростта си върху нея. По тялото на Янка все още има синини и следи от ухапвания.

 

 „Не знам защо. Луд е. Казва, че детето не е от него. Аз му предложих да направим изследвания, че детето е от него”, разказа Янка.

 

Все пак във фаталната нощ тя успява да се освободи и да потърси помощ. Отишла в полицията, откъдето откликнали на сигнала й. 

 

Сега Янка живее при майка си в село Каменар и се моли дъщеричката й да оцелее. А бащата насилник е в ареста за 72 часа.

 

Същевременно малката Станка втори ден е в кома.

 

„За момента прогнозата е много лоша. Вие знаете, че децата имат много големи възможности за справяне, надяваме се и се борим с всички сили да я подобрим”, заяви проф. Виолета Йотова, МБАЛ “Света Марина“-Варна.