Полицията по нова следа

 

Убиецът на деветокласника от Търговско-банковата гимназия се издирва по снимка от камера, пише в. "Телеграф". Пет дни, след като Георги беше намушкан фатално в стомаха, докато чакал приятелката си в Борисовата градина, полицията е стигнала до нова следа, съобщава изданието. 


Разследващите разполагат с видеоизображение на човек, за когото се предполага, че може да има връзка с жестокото престъпление. В момента всички опити са насочени към идентифициране и откриване на лицето, заснето от камера.

 

"Работи се активно, има насока, но нищо повече не можем да кажем", лаконични бяха криминалисти, цитирани от вестника.

 

Освен десетките клипове и видеонаблюдението в София полицаите са обиколили и всички сдгради в района, на които има охранителни камери. Изгледали са редица записи, като са търсили изображения на лица, отговарящи на предварително изготвен профил на извършителя. 

 

Търсени са младежи, които са се движели на група от по двама-трима. Предполага се, че убиецът трябва да е на същата възраст или близка до тази на 16-годишния Георги. Изгледани са и записи от спирките на метрото. Допуска се, че това е импулсивен човек, който и друг път е вадил нож. Засега от полицията оказват каквито и да е подробности около заснетото лице.

 

Вижте мнението на психолога Младен Владимиров за профила на убиеца!