Наградата е за "Оригинално присъствие в телевизионната журналистика"

 

Журналистите на Нова - отново с отличия. Миролюба Бенатова получи голямата награда за телевизионна журналистика в Свети Влас. Оценяваните материали са от март 2014 г. до март 2015 г., а призът e на стойност 15 000 лева и се разделя на двамата по 7 500 лв. 

 

Репортерите на „Господари на ефира” пък си извоюваха специалното отличие на журито.
Миролюба Бенатова и Мартин Карбовски си поделиха голямата награда за оригинално присъствие в телевизонната журналистика. Призът извоюваха репортажите й в рубриката „Миролюба Бенатова представя”.

 

Наградата е парична, а всеки от победителите ще вземе -7 500 лева. Парите, които Миролюба Бенатова получи, са дарени на Сдружение „Семеен център – Мария” - Варна.

 

„Сумата е голяма и понеже тази сума се осигурява от крупни бизнесмени, смятам, че е тично от гледна точка на нашата професия, аз да не се възползвам от тази сума. благодаря за оценката. Ще се възползвам да даря тази сума на едни жени, които много ме вдъхновиха и бяха част от мои репортажи. Това са родители на деца с много тежки увреждания, за които направих предаване”, сподели Миролюба Бенатова.


През годината, репортерите на „Господари на ефира” взривиха ефира с десетки разследвания.
А с тях заслужиха освен вниманието на аудиторията и Специалното отличие на наградите в „Свети Влас” за активната им гражданска позиция и забележителна социална чувствителност.
Наградите в Свети Влас се връчват за пета поредна година.    

 

Членове на журито бяха проф. Знеполски, Копринка Червенкова, Стефан Димитров, Павел Васев, Любо Дилов. 

 

Наскоро Миролюба Бенатова се нареди сред най-влиятелните българи в интернет.  Журналистката влезе сред първите 20 в категорията „Фейсбук”. 

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.