На 48-годишния мъж му е повдигнато обвинение в опит за убийство

Мъж беше обвинен в опит за убийство, след като с булдозер размаза четири коли и събори къща в австралийския гр. Тералба, на 143 км северно от Сидни, предаде БГНЕС, като се позовава на Би Би Си.

 

48-годишният мъж явно искал да навреди на 29-годишен, на когото "обърнал внимание" с булдозера. Той спял в гараж до къщата, но се пробудил, когато тежката машина се развилняла на улицата, размайзваки няколко автомобила. След това булдозеристът взел на мушка къщата.

 

Трима души, сред които 56-годишна жена и нейните две дъщери на възраст (15 и 20 г.), си били у дома, когато къщата започнала да се тресе. Те успели да избягат невредими с помощта на съсед.

 

На пристигналите на местопроизшествието полицаи им се наложило да счупят стъклото на булдозера и да използват лютив спрей, за да обезвредят разбеснелия се мъж и да спрат машината.

 

"Семейството познава 48-годишния мъж", гласи съобщение за инцидента на полицията в Ню Саут Уелс. Силите на реда допълват, че срещу задържания ще бъдат повдигнати обвинения за опит за убийство. Мотивите за престъплението остават неизвестни, но в. "Сидни морнинг хералд" твърди, че срещу задържания ще бъде повдигнато и обвинение за нарушаване на съдебна заповед, наложена срещу него, с която магистратите целели да защитят една от живеещите в къщата жени.