Преди около година шефовете Пашов и Панчев бяха наказани съответно с порицание и уволнение

Назначена е проверка на състава на Областната дирекция на полиция във Варна. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод разкритията, че настоящият шеф на дирекцията преди повече от година е бил наказан с порицание, а заместникът му – с уволнение.

 

Разкритията бяха направени от екипа на „Господари на ефира”. В предаването в понеделник беше излъчен репортаж, показващ, че директорът Даниел Пашов и заместникът му Никола Панчев са замесени в скандал с полицейско насилие, докато още работели в столичното Първо РПУ.

 

През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху полицая Кристиян Стоянов и му скъсала униформата. 

 

Запис от охранителна камера в полицейското управление обаче доказа, че „потърпевшият” пазител на реда сам е скъсал пагона си

 

Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от началника му Даниел Пашов, който в момента е начело на варненската полиция. 

 

Миналата седмица в ефира на "Здравей, България" министър Бъчварова похвали Панчев и Пашов за работата им в морската ни столица. Тя увери, че за краткото време, откакто двамата заемат новите си длъжности, в системата на областната полиция са настъпили сериозни подобрения.

 

С днешна дата тя потвърди, че „има доверие на екипа си”.