Протестът е предрешен, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев

 

МВР разполага със силите и средствата на едно от най-големите ведомства в страната, за да установи кой стои зад протестите ни. Ако обаче това не се случи до няколко дни, то тогава ги призоваваме да разпуснат министерството”. Това заявиха в ефира на предаването „Събуди се” недоволни служители на силовите ведомства, които са на улицата вече втори ден, възмутени от пенсионната реформа на кабинета.


Коментарът им дойде по повод обвиненията на вътрешният министър Румяна Бъчварова, че единствената цел на бунта под пагон е да се демонстрира сила пред новото ръководство на МВР, зад което пък имало „други мотиви”.


Протестът беше предрешен от страна на самите протестиращите”, коментира заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. Той поясни, че синдикатите поставяли въпроси, които са били задавани и в миналото, а пък ръководството на МВР отговорило на конкретните им искания сега.


Исканията ни са формулирани изключително ясно и конкретно”, казаха още протестиращите.


Те настояват за фиксирана възраст за пенсия - 50 години, с 3-годишен гратисен период, както и за възстановяване на всички нива на допълнителните възнаграждения за нощен и специфичен труд.


Мнението на недоволните, както и на заместник-министъра на вътрешните работи Филип Гунев гледайте във видеото.