27 млн. европейци са безработни, а 25% от тях са младежи

На конгреса в Будапеща социалистите приеха „Пътна карта на ПЕС до 2019 г.“. В нея те припомнят, че общата лява кампания за европейските избори и подготовката през 18-те месеца преди това са довели до ново ниво на сътрудничество в провеждането на кампании. 

 

Като приоритетни политики, които си поставят социалиситите, са достойни работни места на европейските граждани, защото 27 милиона са безработни, а 25% от тях са младежи

 

Други 120 милиона са на прага на бедността. Освен това левите искат пълна заетост чрез програма за прогресивна икономика, ясни ангажименти в социалната сфера, здравеопазването и околната среда; равенство между половете; реална прогресивна политика за миграцията и ефективна борба с корупцията.

 

Евролевите са категорични, че за да спечелят изборите през 2019 г., да имат най-голям брой депутати и да излъчат следващия председател на ЕК, трябва да продължат да помагат на националните партии. Те отчитат, че активистите на ПЕС са изиграли особено важна роля в кампанията за общ кандидат за председател на ЕК, както и успешността на кампанията „От врата на врата“.