Процесът отново за втори път ще се води във Варненския апелативен съд

Върховният касационен съд върна делото, станало известно като „Килърите” на Варненския апелативен съд за ново разглеждане от друг съдебен състав и  отстраняване на допуснатите съществени процесуални нарушения. 

 

Причината - правото на защита на Петър Стоянов-Сумиста било нарушено. Според Върховния касационен съд ключови свидетели по делото са били разпитани от съда в отсъствието на адвокатите на Сумиста. Петър Стоянов е сочен за тартор на група за убийства, рекет, побои, изнудване, палежи.

Още по темата

 

Подсъдими по делото са Петър Стоянов(на снимката), Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, търновския безнесмен Георги Вълев, хижаря Райко Стойнев и  бившия полицай Петър Атмаджов.  Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд за убийството на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

 

От Апелативния съд Янко Попов бе осъден на 15 години „лишаване от свобода” като помагач, както и Райко Попов - на 7 години, Петър Атмаджов - на 3 години за побой. ВКС обаче отмени днес присъдите им. Каква точно ще е съдбата им тепърва ще решават апелативните съдии.