Парите ще се похарчат за хидроизолация на покрива и топлоизолация на фасадите

Ремонтът на сградата на т.нар. "Военно НДК", където трябва да се преместят наказателното отделение на районния съд в София и районната прокуратура, ще поскъпне с още 3.8 млн. лв. Това става ясно от проектопостановление на Министерския съвет, качено на сайта на правосъдното министерство. Парите ще се похарчат за хидроизолация на покрива и топлоизолация на фасадите на сградата, пише вестник "Сега".

 

"Същите не са били предмет на техническото задание за възлагане на преустройството. Предвид технологичната последователност при извършването на ремонтните дейности е необходимо да се реализират строителните работи по покрива и фасадите. Тези дейности следва да се извършват паралелно с дейностите по основния договор, тъй като не могат технически да се разделят от предмета му и са съществено необходими за изпълнението на поръчката", пише в мотивите си правосъдният министър Христо Иванов.

 

В средата на март кабинетът отпусна 10.7 млн. лв. за ремонта на сградата, но в тази сума не са включени парите за покрива и фасадата. С ремонта на сградата на столичния бул. "Скобелев" се очаква да се реши проблемът на районния съд. Гражданската колегия вече се премести в сградата на бул. "Цар Борис III", която преди беше на ГУСВ.