Тази събота Елена Чопакова ни показва как изглежда курортът, когато слънцето залезе

 

 

Тази събота, 20 юни, в „Ничия земя” Елена Чопакова ни показва как изглежда Слънчев бряг, когато слънцето залезе. 

 

Екзотичната нощна обиколка на комплекса е в компанията на полицаи под прикритието на туристи и на джебчийки под прикритието на проститутки. 

 

Курортният комплекс, замислен като райско кътче за всяко българско семейство, сега е коренно различен. Пътят към рая вече е застлан с плътен слой бетон, полят е обилно с алкохол, поръсен е с наркотици и е щедро украсен с всички грехове, които можете, че и тези, които не можете да си представите… 

 

Една рутинна нощна акция, кратък курс по самоотбрана за туристи или просто наръчник за оцеляване на гостите в Слънчев бряг, България.

 

Слънчев бряг може и да заспива през октомври, но след тази нощ в патрулката и в компанията на цивилни полицаи, си мислим, че държавата е проспала превръщането му в гигантско бетонно пияно и надрусано чудовище, продаващо човешка плът за 20-30 или 50 лева на час. Ние си признаваме, че гледайки трезво на нещата, ни се ще да се напием. От мъка, гняв, срам и безпомощност. Защото тя, държавата, е джебчийка, за която е по-приемливо да се продава евтино на чужденците, отколкото да си признае, че краде, за да се издържа.