Кметът на селото настоява в района да има стационарна камера

Жители на село Джулюница протестират срещу опасно кръстовище. Покрай селото минава главният път София - Варна, който е изключително натоварен. За последните няколко години там са станали 20 тежки катастрофи с 10 жертви.

Още по темата

 

Хората в селото дори са организирали подписка, която ще изпратят до Министерство на регионалното развитие,  агенция „Пътна инфраструктура” и областното пътно управление във Велико Търново. Те искат да бъде изградено кръгово кръстовище или надлез, за да се избегнат повече жертви.

 

При последната катастрофа, която стана преди седмица, загина 19-годишният Йордан от селото. Абитуриентът живее в Джулюница и трагедията отключва недоволството на всички. Кметът на селото също настоява в района да има стационарна камера, тъй като главния път е изключително натоварен и никой не спазва ограниченията.  От няколко дни в селото се е организирала и група ентусиасти, които взели нещата в свои ръце и сами обезопасяват отсечката като премахват големите храсти и клони, които ограничават видимостта. 

 

Репортер: Юлияна Цанева