Още следващата седмица отново се очакват високи летни температури

 

„Средно веднъж на 10 години в планините през юни месец вали сняг”, обясни дежурният метеоролог от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

Още по темата

 

„През 1962 година през юни месец на връх Мусала е измерена температура от  -12 градуса по Целзий, за сравнение - в понеделник сутринта там беше 4 градуса. И през юли месец е възможно по най-високите части на планините да има сняг, дали това ще се случи и през тази година все още е рано да кажем”, добави тя. 

 
„В повечето случаи в нашите географски ширини имаме нормално лято. Изглежда, че и тази година лятото ще бъде нормално с валежи, близко до нормата”, подчерта Анастасия Стойчева.

 

„Още следващата седмица ще имаме високи летни температури и ще забравим за снега на Мусала”, съобщи тя. "Нашето Черноморско крайбрежие е благоприятно за почивка, морският бриз в повечето случаи води до размиване на студените атмосферни фронтове, които водят до валежи в западната и централната част на страната, така че отиването на море още през юни е добро решение", обясни Анастасия Стойчева. Тя подчерта, че почиващите по родното Черноморие спокойно могат да отидат на плаж днес, защото времето там ще е хубаво.