Според него това е естествената развръзка на драмата

 

„Може би това е политическа мода. Но тогава трябва да свикнем с тази политическа реалност, тъй като СИРИЗА е една партия, която обединява всички останали. Тя предлага неща, които се харесват на хората – популизъм в излишък, демагогия. Наблюдавам в последните четири години една политическа ненаказаност, виждам непрекъснато оптимизация на заплати, на пенсии. Нивото на пенсиите и заплатите в Гърция на база на жизнения стандарт никога не е било високо”, заяви в студиото на „Здравей, България” икономистът Йоаким Каламарис по повод кризата в южната ни съседка.

 

По думите му над 60 млрд. евро са раздадени на 28-те членки на ЕС чрез Европейската централна банка и молбата на Германия е това да бъде спряно.

 

„Ние сме получили 60 млрд. евро и от тях нито 5, нито 10% не са внесени в реалния пазар, в реалната икономика”, коментира той.

 

„Гръцкият гражданин е задушаван от тези мерки и не вижда нищо добро. Глобализираме недоимъка – това е тенденцията на новата модерна политика днес”, добави икономистът.

 

„Струва ми се, че на 29 юни ще бъде сключено споразумението между Гърция и кредиторите. Това е естествената развръзка на драмата”, прогнозира финансистът Емил Хърсев.

 

Целия разговор гледайте във видеото.