Той дори твърди, че ще се кандидатира отново за президент на ФИФА

Президентът на ФИФА Сеп Блатер изуми света на футбола с последното си изказване. Швейцарецът, който подаде оставка на 2 юни, сега твърди, че всъщност не е напускал поста си. И на всичко отгоре, на новия изборен конгрес на Световната футболна централа, той ще се кандидатира за нов мандат, съобщи Gong.bg 

Още по темата

 

Очаква се дата на изборното събрание да стане ясна до края на лятото и то да се проведе в началото на следващата година. Ако бъде избран, това ще е шестият му мандат начело на световния футбол.

 

"Не сте ме разбрали правилно, аз оставка не съм подавал. Просто предоставих мандата си на конгреса и той ще прецени какво да прави с него. Аз ще се кандидатирам на следващото събрание и хората, които ме избраха сега, ще решат дали да гласуват пак за мен."

 

"Имам още много работа за вършене и енергия за това", сподели Блатер в интервю за вестник "Блик" в родината си и повдигна въпроси за предстоящия конгрес на ФИФА. Малко по-късно и от футболната федерация потвърдиха, че всъщност  Блатер той не е подавал оставка.