Мат Стоуни победи, изяждайки 62 хлебчета с кренвирши за 10 минути

 

Американецът Мат Стоуни победи в прочутото състезание по надяждане с хотдози, което се състоя на крайбрежната алея на Кони Айлънд в Бруклин, Ню Йорк. По традиция то се организира в Деня на независимостта на САЩ. 

 

Той  успя да погълне за 10 минути 62 хлебчета с кренвирши. Така Стоуни детронира от първото място друг жител на Сан Хосе - Джоуи Честнът, известен с прякора "Челюстите". Досега Честнът 8 пъти поред завоюваше шампионската титла в състезанието, което се организира всяка година в Ню Йорк от американска верига за бързо хранене. Честнът успа да изяде за уреченото време 60 хотдога. 

 

След състезанието Стоуни сподели, че сериозно се е подготвял за конкурса. От своя страна Честнът каза, че не е разстроен от поражението. Той обеща да си върне първото място още следващата година.  

 

При жените шампионската си титла защити Мики Судо от Лас Вегас. За 10 минути тя успя да изяде 38 хотдога. На второ място се класира Соня Томас от щата Вирджиния, известна с прозвището "Черната вдовица". Нейният резултат е 31 хотдога за 10 минути. 

 

Според експерти една от причините Судо да победи е, че е прибягнала до ефикасна стратегия - първо е поглъщала кренвиршите, а след това хлебчетата, обилно намазани със сосове. Победителите в състезанието при мъжете и жените получават по 10 000 долара и пояс с цвят на горчица. За второ място се плаща награда от по 5000 долара, а за трето - 2500 долара.