Според Озбърн ситуацията в Гърция влияе върху цялата европейска икономика

"Великобритания е готова за всякакъв резултат от референдума в Гърция", заяви пред Би Би Си финансовият министър Джордж Озбърн.

 

"Британия е готова за каквото и да решение на Гърция. Ние разработихме планове за всички възможни резултати", отбеляза Озбърн, цитиран от БГНЕС.

 

По думите му "създалата се ситуация в Гърция влияе върху цялата европейска икономика", което на свой ред "се отразява и на Великобритания". "Именно затова трябва да поддържаме реда в своя дом: да постигнем профицит в бюджета, да погасим нашите дългове и да сме по-добре подготвени към предизвикателствата, пред които ни изправя света ", подчерта министърът.

 

"Мисля, че във Великобритания и в други страни от Европа хората съчувстват на гръцкия народ, който преживя толкова тежки моменти. Това не е негова вина. Това е вина на едни твърде ужасни правителства, които са управлявали страната в миналото. Ние искаме Гърция да бъде процъфтяваща и успешна. Но в крайна сметка, ако вие използване единна валута, има правила, които трябва да спазвате", добави британският министър на финансите.