По думите му лесни решения не съществуват

"Лесни решения не съществуват, но съществуват справедливи решения, устойчиви решения. С този смел и исторически избор гръцкият народ промени въпросът на дебата. Не отговори дали иска да остане вътре или вън от Европа. Гръцкият народ отговори каква Европа желае - една Европа на солидарността и на демокрацията. Гърция сяда от утре на масата на преговорите с цел банковата система отново да влезе в ход. Подготвени сме с надежден и устойчив план за водене на преговорите", заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, цитиран от 20minutos.es. 

 

"Би ми харесало хиляди европейски жители да излязат на улицата и да демонстрират солидарност към гръцкия народ. Гърците и гъркините направиха доста смел избор. С мандата, който имам, ще подсиля преговорите с цел да бъде постигнато устойчиво споразумение. Когато един народ има вяра и колективно съзнание може да превъзмогне трудностите", добави Алексис Ципрас.

 

По данни на испанската агенция 20minutos.es според 85,02% обработени бюлетини, с "Не" на референдума са отговорили 61,54%, а с "Да" - 38,46 на сто от хората, отишли до урните.