Лекарите обаче не откриват връзка между ваксината и състоянието на Лили

 

В Италия, българче почина броени дни, преди да навърши 15 години. Здравословното състояние на Лили се влошило, месец след ваксинация срещу рак на маточната шийка. Близките са убедени, че има връзка между двете събития - какво обаче казват лекарите?

 

Не мога да повярвам, че я няма. Имам чувството, че като седя и все я чувам да вика „Бабо, Лиле!” , сподели опечалената й баба.

 

Единственото нещо, което искат майката и бабата на момичето е то да е здраво. Фамилно обременени с подобни болести, двете решават, че ще защитят Лили по-добре, ако я ваксинират срещу рак на маточната шийка. 

Още по темата

 

Само месец след ваксината, състоянието на детето рязко се влошава.  „Тя имаше високо кръвно, разви диабет и остеопороза, имаше и камъни в жлъчката, не остана нещо, което да не е увредено”, разказа личният лекар на момичето д-р Николай Кьорев.

 

Лили развива и автоимунно заболяване - грануломатоза на Вегенер. Краят й идва в болница в Италия. Близките са убедени, че причина за смъртта е ваксината. Петорна медицинска експертиза не успява да даде отговор има ли връзка между двете.

 

„Повечето ми колеги не свързват случилото се с ваксината, а с наличието на тлеещо заболяване, автоимунно, което се е развило след това”, коментира заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. „Аз лично не съм поставял повече такава ваксина след този случай и няма да посмея да сложа”, призна д-р Николай Кьорев.

 

От компанията производител на ваксината обявиха, че досега подобна реакция никога не се е срещала и че остават уверени в ползата на ваксината.  Мнение, което споделяли и редица световни здравни организации, но не и Европейската асоциация на жените, която има членове навсякъде в Стария континент.  

 

Само в САЩ има 420 смъртни случая, във Франция се борят сега да я няма тази ваксина вече”, твърди председателят на Европейската асоциация на жените Цветозара Тронвил. Тя заяви, че познава други момичета, които са развили идентични симптоми с тези на Лили веднага след ваксината. Част от тях водят дела срещу компаниите, които стоят зад ваксините. Други вече са ги спечелили.  „Това е много трудно”, призна Тронвил. Най-голямата й болка в случая с Лили е, че един живот си е отишъл.

 

А майката на починалото момиче настоява независима комисия да установи причините за смъртта на дъщеря й.