През миналата година туристи се оплакали, че не са осъществени пътуванията, за които са платили

 

Туристическа фирма, която изостави български деца на екскурзия в Испания, е имала и други нарушения, съобщиха от Министерството на туризма.   

Още по темата

 

Справката на министерството показва, че „Гъливер Травел” има валидна застраховка до 22 април 2016 г. с лимит 75 000 лева.  През октомври миналата година обаче група туристи се обръщат към застрахователната компания, тъй като не са осъществени пътуванията, за които те са платили.

 

Министерството на туризма готви промени в Закона по туризъм, които ще позволят да се спира дейността на нарушителя още при стартиране на процедура по установяване на административно нарушение.

 

Подобни екскурзии се реализират съгласно Наредбата за организиране и провеждане на детски и ученически отдих и туризъм, която също според министерството се нуждае от актуализация. 

 

31 ученици от столичната Националната финансово-стопанска гимназия все още не знаят къде ще нощуват довечера. Децата са тръгнали на 5 юли. При пристигането си те е трябвало да бъдат настанени в 4-звезден хотел. В крайна сметка те са отведени в 2-звезден хотел с много лоши условия.

 

Родители им днес влязоха в офиса на  туроператорската фирма в присъствието на медии, за да разберат каква е причината им децата им да са били  принудени да спят в мизерен мотел в Коста Брава, вместо в четиризвезден хотел и защо нощувките били платени от възрастни пътници и шофьорите на автобуса. Туроператорът посочи, че преводът на парите за нощувките се е забавил и затова се е получил хаосът.