Децата отишли на екскурзия, но се оказало, че фирмата-организатор не е платила нощувките им

 

Дипломатическата мисия на България във Валенсия се опитва да помогне на 31 български ученици, които днес останаха на улицата заради действията на туроператор. Възпитаниците на Националната финансово-стопанска гимназия в София бяха изхвърлени от хотела си, защото фирмата - организатор на екскурзията не платила нощувките. 

Още по темата

 

Някои от родителите на учениците тази сутрин сами отидоха до офиса на фирмата, за да разберат защо се е стигнала до тази ситуация. Децата заминали на 5 юли на екскурзия. Пристигайки в Испания се оказало, че за групата няма платени нощувки и били настанени в мизерен хотел.

 

Нощувките там обаче не са били платени от туроператора, а от възрастните, пътували заедно с учениците. Третата нощувка е платена от шофьорите, само и само децата да се настанят. Днес децата прекараха часове върху куфарите си, но в крайна сметка бяха настанени в 4- звезден хотел.  В същото време родителите са платили по 1000 лева за всяко пътуващо дете още през февруари.

 

 „Преводът се забави, не стигна за 2 дни, затова вчера и днес доплащахме”, обясни Ирена Стоянова, която работи във фирмата-организатор. Освен това според туроператора било платено за хотел с 3 звезди. Според родителите обаче им е обещан хотел с  4 звезди. „За да бъдат в хотел с 4 звезди трябва доплащане”, твърдят от фирмата. От училището заявиха пред Нова телевизия, че и преди да ползвали услугите на туроператора, и досега не са имали проблеми.