Децата продължават да се притесняват, че няма да има къде да спят

 

Драмата със злополучната екскурзия в Испания се задълбочава. Туроператорът и родители на децата се впуснаха в игра на нерви. До края на екскурзията остават още пет дни, а ден преди да отпътуват за България децата нямаха нито една сигурна нощувка.  

Още по темата

 

Ирена Стоянова от фирмата-организатор беше обещала, че днес в 10.00 часа ще покаже платежните нареждания, за да докаже, че децата няма да останат на улицата.  Час след уреченото време, от собственичката на туристическата фирма нямаше и следа.

 

Междувременно пред офиса  й се появяха и други притеснени за пътуванията си. Румен Драганов искаше да се откаже, но беше платил депозит от 200 лева. Той обясни и, че не може да се свърже по телефона с Ирена Стоянова. С час и половина закъснение, Ирена Стоянова се отвори офиса си, за да разговаря с експерти от Комисията за защита на потребители.

 

По обяд те се пак обясни на родителите, че има потвърждение от всичките хотели. „Представила съм необходимите документи на КЗП”, обясни тя. Някои от децата в Испания обаче продължават да се притесняват, че няма да има къде да спят или че ще им се наложи да спят в автобуса. 

 

Проблемът е, че почти всяко нарушение, в което властите ги хващат, фирмите обжалват в съда, а когато Темида се бави, бави се и отнемането на лиценза. „С конкретния туроператор ние имаме няколко случая и в момента се водят дела.  Това е и една от причините към момента да не са предприети действия за преустановяване на регистрацията”, коментира председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

 

Румен поне получи обещание, че в понеделник ще си получи депозита.  За родителите на децата, тръгнали на екскурзия обаче притесненията остават.