А работниците в завода настояват площадката в Иганово да заработи с пълен капацитет

 

 

Отново има напрежение във ВМЗ-Сопот. Синдикатите искат оставката на новия директорски борд на оръжейния завод и са готови да протестират с палатков лагер пред Икономическото министерство.

 

Синдикатите ще протестират заради различните назначения от борда на директорите, които се правят във ВМЗ-Сопот и от липсата на изпълнителен директор, след като старият – Иван Стоенчев - беше уволнен. От синдикалната организация са изпратили писмо с исканията си до премиера Бойко Борисов и икономическия министър Божидар Лукарски.

 

Работниците в завода искат площадката в Иганово да заработи с пълен капацитет, защото са притеснени, че ще останат без заплати. В момента там работят едва 400 от всички 800 души заети в цеховете.

 

„Искаше ми се да ви кажа, че площадката в Иганово е заработила на 100%, но за мен нещата не вървят добре”, казва Димитър Атанасов – председател на КТ „Подкрепа” във ВМЗ-Сопот.

 

„По принцип това притеснява всички хора, защото всеки иска да има работа и да си получава редовно възнагражденията”, казва един от работниците във ВМЗ-Сопот.

 

От Икономическото министерство отговориха, че са назначили проверка във ВМЗ-Сопот и че в момента заплатите се изплащат редовно. Що се отнася до работата в Иганово, там в момента се провеждал външен одит на документацията след взривовете през пролетта.