БСП издигнаха кандидатурата ѝ

 

Мая Манолова влиза в битка за мястото на омбудсман. БСП издигнаха кандидатурата ѝ. Неофициално се говори, че ГЕРБ също може да подкрепят Манолова за поста. Тази сутрин в "Здравей, България" председателят на  бюджетна комисия Менда Стоянова коментира, че темата все още не е обсъждана в парламентарната група на ГЕРБ. 

 

„Не сме разглеждали кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман, няма такава опция на този етап. За мен ще е много интересно да обсъдим тази кандидатура в парламентарната група, защото смятам, че едва ли колегите ще бъдат щастливи от един такъв омбудсман, който ще бъде избран задължително с нашите гласове. Много често Мая Манолова блъфира и използва непроверена информация, за да хвърля бомби и това не би било присъщо за един омбудсман”, заяви тя.

 

Мая Манолова пък поведе своя битка и призова жените в парламента да се обединят и да се противопоставят на идеята дамите да се пенсионират на 65 години. "По-доброто решение е равни условия на пазара на труда, възможност за жените да се реализират, възможност за гъвкаво пенсиониране и гъвкава работа, но докато това се случи, не е справедливо да сме равни единствено в пенсионирането", заяви тя в Народното събрание. Повече по темата гледайте във видеото: 

Видео: БГНЕС