Срещата ни с ДПС беше среща между сили, които си нямат доверие, заяви Реформаторът

 

"Сотир Цацаров би следвало сега да се смири и да се дръпне назад, защото отвсякъде му личи, че иска да запази статуквото". Това заяви за „Здравей, България” депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов по повод споровете около съдебната реформа. 

 

"С поведението си той (главният прокурор - бел.ред.) започва да наподобява прокуратурата на Филчев, заради която на България беше въведен мониторингът от ЕК. Със същите средства и методи той се опита да се разправя с противниците си", изтъкна председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

 

По повод вчерашните разговори между Реформаторския блок и ДПС за съдебната реформа Атанасов заяви: "Това беше среща на политически сили, които помежду си нямат никакво доверие. Затова трябваше да внимаваме какво говорим. Впечатлен съм от подготовката на ДПС за срещата и от конструктивния начин, по който премина тя"

 

Според Атанасов ДПС и БСП "се притесняват и имат страхове да водят дебата за същинските промени".  

 

В коментар за острите си изказвания спрямо ДПС и последвалата забележка на Бойко Борисов депутатът обеща: "Ще последвам съвета на премиера и ще бъда обран в говоренето". 

 

На въпрос дали вярва на Борисов и ГЕРБ и техните добри намерения за реформа, Атанасов заяви: "Ние не сме се венчали в парламента и в политиката, за да сме се врекли, че ще бъдем верни докрай. Всичко трябва да се оценява по действията".

 

Той бе категоричен, че ако промените в Конституцията не бъдат приети до края на август, Реформаторите няма да напуснат кабинета: "Ще се борим за реформата в съдебната система с всички средства. На този етап без двигателя Реформаторски блок реформата не може да се проведе".