Разрешението за строеж бе отменено от органите на ДНСК

До края на месец юли 2015 г. строителите в местността "Яйлата", Община Каварна, трябва да премахнат сами извършеното строителство. Това е крайният срок за доброволно изпълнение, съобразно законодателството и дадените предписания. 

 

Проверка на ДНСК установи, че в момента заповедта за спиране на строителни работи и забрана достъпа до незаконния строеж се спазва.

 

Припомняме, че извършителите на незаконния строеж подновиха строителството точно в деня на изборите през 2013 г. Органите на ДНСК незабавно извършиха проверка и установиха, че от главния архитект на Община Каварна е издадено разрешение за строеж в защитена територия на археологически резерват „Яйлата“, в която с плана за управление и в общия устройствен план недвусмислено е забранено всякакво строителство. 

 

Разрешението за строеж бе отменено от органите на ДНСК. Бяха издадени и заповеди за спиране и заповед за премахване на незаконния строеж, а строителството бе спряно незабавно. От органите на ДНСК са наложени глоби на главния архитект за издаване на незаконосъобразно разрешение за строеж, на двамата строители и на техническия ръководител на строежа.