Очакваните показания на термометрите - до 38 градуса

 

Жълт код за опасно високи температури е обявен днес за цялата страна. Предупреждението важи и за целия Балкански полуостров, като в някои държави кодът е от най-високата степен - червен.

 

Очакваните показания на термометрите ще достигат до 38 градуса. И слънцето ще допринася за още по-топлото време.

 

Над Черноморието ще бъде слънчево и много приятно. Ще духа характерният морски бриз, който ще разхлажда плажуващите.Температурите там ще са 27° и 30°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 22° - 26°.

 

Планините ще са особено подходящо място за излет и туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд на места с незначителна купеста облачност. По високите и открити части ще се появи до умерен разхлаждащ северен вятър.

 

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна - слънчево, почти тихо, около и след обяд – горещо. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове във вторник, но вероятността за валежи е малка. Най-високи ще са дневните температури в понеделник и вторник - между 33° и 38°. В следващите дни ни очаква приятно разхлаждане. Температурите ще паднат до между 27° и 30°.

 

А защо е важно да не подценяваме жегите - мнението на експерти вижте тук: