Причината - новата система за регистрация на автомобилите

 

Изнервени шофьори, хаос и опашки пред гишетата на КАТ в цялата страна. Причината е въвеждането от днес на новата система за регистрация на  автомобилите. Сървърите не успяха да се справят с новата програма и блокираха.

 

Опашката пред пловдивския КАТ е от 6 сутринта.  „Дойдоха и отвориха в 8 часа. Казаха, че системата не работи и чакахме. После  ни казаха, че може да тръгне, може и да не тръгне, но ние чакаме”, разказаха хора, които прекараха часове пред КАТ в областния град.  

 

От КАТ обясниха, че три часа сутринта гишетата са останали затворени, заради възникнал технически гаф в новата система. Тя работи в реално време и би  трябвало да е по-прецизна и по-бърза в обслужването на гражданите.

 

„Проблемът не е поради липсата на достатъчно хора, които да обслужват гражданите. Проблемът възниква във връзка с обработването на документите по регистрацията на моторните превозни средства”, обясни старши инспектор Ботьо Гергинов от КАТ- Пловдив. В ранния следобед, обаче, системата блокира в цялата страна и гишетата на КАТ ще останат затворени до утре сутринта.

 

Репортер: Благой Бекриев