Кой печели от горещините - гледайте във видеото!

 

Жега удари цяла България.  Днешният понеделник е сред най-топлите дни от началото на лятото, според синоптиците.  

Още по темата

 

Най-горещо беше в Сандански и Свищов - цели 38 градуса. Горещо беше и в Благоевград, Кюстендил и Русе. Най-добре беше за хората по морето - малко над 27 градуса във Варна и Бургас. Температурата на морската водата надхвърли 26 градуса.

 

Екип на Новините на Нова провери какво е да работиш в горещините и кой печели от топлото време. 

 

Абил върти баници от 20 години и докато на открито е 35 градуса, покрай фурните температурите достигат 45 градуса. Непоносимата жега обаче се оказва най-малкият му проблем. „Проблемът е когато излезеш навън, може да те заболят бъбреците или да развиеш дископатия, но това са рискове на професията”, коментира той.

 

Заради горещините на места спаднаха продажбите на лотарийни билети, но докато един губи, друг печели. „Сега е сезонът на ветрилата, купуват се като топъл хляб. Имаме и нещо ново за лятото – шапка, която може да се превърне във ветрило”, разказа Таня, която работи като продавачка в магазин.

 

Шапката-ветрило обаче не би могла да спаси полицаите в горещините, защото не са част от униформата им. На някои от тях им се налага да прекарват на кръстовища по 8 часа на ден, независимо от температурите навън, за да облекчат влизането ни в града покрай ремонтите. „Топло е с униформата, но за съжаление нямаме избор”, призна Божидар Стоилов, младши автоконтрольор в отдел "Пътна полиция" на СДВР. 

 

Имаше ли хора, които потърсиха медицинска помощ в горещините - гледайте видеото!