Близки на Невена Велинска твърдят, че е имала уговорка с възрастни хора, а не с младежите

Артисти и бизнесмени започнаха кампания в защита на цигуларката Невена Велинска – майката, чието 3-годишно дете бе пребито от двамата младежи Александър Донов и Патрик Първев. Те създадоха и група във Фейсбук – "Защитете цигуларката и Христо!” 

Още по темата

 

"Ние знаем как е гледано детето и как тя живее заради него. В самото начало медиите написаха, че Невена е оставила детето си да го гледат някакви тийнейджъри. Това не е вярно, самата майка не познава въобще единия от тях, а уговорката е била между възрастни и зрели хора, които сега са извън полезрението на общественото внимание. Ние знаем, че на това дете нищо не му липсваше, най вече майка”, пишат инициаторите на кампанията в писмо до медиите.

 

Те изразяват надежда малкият Христо да се оправи и насилниците "да си получат заслуженото". Настояват и трагедията да не се ползва с користни цели. 

 

"Искаме да стане ясно, че детето инцидентно се е оказало в лоши ръце, за което майката няма вина. Искаме една работеща жена да не бъде нападана заради недобре разбрани клюки”, завършват защитниците на Невена Велинска.

 

Сред тях са много художници, архитекти, музиканти, поети и бизнесмени.