Черна статистика за невръстните жертви на пътя

 

Стотици деца са загинали по пътищата на страната само за пет години. По-голямата част от тях са намерили смъртта си като пътници в автомобили. 

 

Каква е причината за черната статистика? Много възрастни подценяват сигурността на децата в автомобила. Това се потвърждава и от статистиката. От 2009 година до миналата година на пътя са загинали 215 деца, а над 6300 са били ранени. за първите шест месеца на тази година вече имаме 11 деца, които не са сред нас. ранените са близо 480. къде грешим разказваме сега.


това са само част от нарушенията, заснети от наши зрители. много често шофьорите, не спазват закона и возят деца на задните седалки в автомобилите си без обезопасяване, или дори на предната седалка в колата.  и в двата случая виждаме деца, които са без колани и без специални столчета. всяка една от тези грешки може да застраши живота им,категорични са специалистите.

 

Краш тестовете са категорични, че дори и при един по-лек удар, ако детето е без колан или не е в специално столче, последствията могат да бъдат фатални. Затова трябва да се спазват някои основни стъпки да защитим малчуганите в колата. Когато детето е едно, то трябва да е по диагонал на шофьора.

 

В Унгария отказват да изпишат детето от родилното, ако администрацията в родилния дом не види детска кошница в родителите.  

 

А ако не спазваме правилата за безопасността на децата в автомобила, санцкиите у нас са едва 50 лева.