Партито спретна петролния бос Георги Самуилов

 

Да отпразнуваш рожден ден в един от най-добре запазените антични театри в света. Възможно е!


Петролният бос Георги Самуилов възмути пловдивчани, като си устрои частно парти в Античния театър в града под тепетата срещу заплащане от 2400 лева.


Заради събитието, състояло се в събота, гледката към театъра била закрита с бели платна, а музиката продължила до необичайно късно. Това е и причината за недоволството на хората.


Разрешението е за провеждане на фирмена презентация, а не на парти”, обясни Амелия Гешева, директор на Общинския институт „Старинен Пловдив”.


Мъж, живеещ в близост до театъра, твърди, че музиката от купона звучала до 6.00 ч. сутринта.


Рожденикът Георги Самуилов заяви за Новините на Нова, че си е платил за събитието, както си му е редът. A за това, че купонът е продължил до твърде късно, щял да си плати глобата. По негови думи сайтът "Под тепето" му поискал 20 хиляди лева, за да не публикуват негативна статия за празненството му. От изданието отричат това да е истина.


Според полицията само един човек е подал сигнал, а при положение че общината е дала съответното разрешение, органите на реда нямало какво да направят.


Накратко: както винаги, всички са си свършили работата. А за какви събития е подходяща сцената на пловдивския Античен театър, е отделна тема. Такива случаи повдигат въпроса дали правилата за това какви събития се провеждат там, не трябва да бъдат по-строги.