След бурни дебати, крайното решение беше отложено

 

Петък е последният работен ден на парламента преди лятната почивка. И във ваканционно настроение, депутатите не успяха да съберат кворум от първия път. Заседанието все пак започна от втори опит.

Още по темата


В дневния ред за петък бяха включени и дебатите по проекта на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.


Основният въпрос, който скара депутатите от отделните парламентарни групи, беше предложението за създаване на единно звено, което да следи з корупционни практики по високите етажи. Идеята е членовете на това звено да се назначават от президента по предложение на Министерския съвет. С това не са съгласни от БСП и ДПС.


В крайна сметка, председателски съвет, свикан от Цецка Цачева, реши законът да бъде гласуван на първо четене наесен.


Последният работен ден в парламента явно ще премине под знака и на назряващото напрежение в управляващата коалиция. Размяната на остри реплики, започната в четвъртък от премиера Борисов, продължи и днес. В профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев заплаши с нови избори. 


Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу Реформаторския блок продължат, трябва да сме готови за нови избори”, написа Кънев.


Той призова членовете на ГЕРБ „да слязат от метлите”.


„Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа”, пише още Кънев.

 

Видео: БГНЕС

Видео: БГНЕС