Гледайте видеото!

 

Давид е само на 14 години, но може дълго да говори за съдебната реформа и може да зареже море с родителите си, за да отиде на протест срещу избирането на Мая Манолова за омбудсман.

 

Помолих родителите си да тръгнем за София, защото се случиха цинични събития”, обясни Давид Мавродиев и уточни: „Ходя на всички протести срещу сделки, които вредят на България, когато нещо нередно се случва, аз съм на протест”.

 

„Аз смятам, че човек от най-ранна възраст трябва да си изготви позиция”, подчерта Давид. Той написа писмо, което изпрати до Народното събрание. То започва с думите: „Пише Ви един буден гражданин, много млад, който в бъдеще не бихте искали да изпуснете като "електорат". Много моля, моето писмо докрай прочетете и бъдете така добър и ми отговорете”. Отговор все още няма.

 

 Давид казва, че не иска да става политик. „Не е за мен - нито мога да крада, нито да лъжа”, обясни момчето. Давид мечтае да се занимава с информатика, а когато не чете какво правят политиците, чете много книги, ходи на карате и пише поезия.